کشف حیرت‌انگیز کوزه‌های 5 هزار ساله در مقبرۀ ملکۀ مصری

با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

کاوش در مقبرۀ 5 هزارسالۀ ملکه‌ای به نام مرت نیث، رازهای شگفت‌انگیزی از زندگی در مصر باستان را آشکار کرده است.

به گزارش اول صبح؛ باستان‌شناسان در حین حفاری مقبره ملکۀ مصری به نام مرت‌نیث (Meret-Neith) در ابیدوس، صدها کوزه شراب 5000 ساله را کشف کردند.

بسیاری از این کوزه‌ها مهر و موم شده بودند و درپوش‌های آن‌ها هنوز سالم مانده بودند. برخی از آن‌ها حتی بقایای دانه‌های انگور را به شکلی سالم و حیرت‌انگیز در خود حفظ کرده بودند.

کریستیانا کوهلر، مسئول گروه کاوش و باستان‌شناس دانشگاه وین، از وضعیت بکر کوزه‌های شراب و سایر اشیاء تدفینی در مقبره مرت-نیث شگفت زده شده است. او می‌گوید: «با توجه به اینکه این‌ها بقایای زندگی و فرهنگ مردم از 5000 سال پیش است، ما هر روز از جزئیات خارق‌العاده‌ای که در طول تحقیقات خود با آن مواجه می شویم به شگفت می‌آییم. از جمله دانه‌های انگورِ سالم‌مانده، صنایع دستی و حتی رد پای آدم‌ها در گل و لای».

2

هسته‌های انگور که از کوزه‌ها به دست آمده‌اند

به گفتۀ یک باستان‌شناس دیگر که مشارکت مستقیمی در این کاوش نداشته، «کشف کوزه‌های مهر و موم شده و دست نخورده شراب در آبیدوس، همراه با هسته‌های سالم انگور، این پتانسیل را دارد که به طور قابل توجهی درک ما را دربارۀ تولید، استفاده‌ و تجارت شراب در مدیترانه باستان و شمال آفریقا افزایش دهد».

او می‌افزاید: «برای مثال، تجزیه و تحلیل بقایای باقی‌مانده در داخل شیشه‌ها می‌تواند ترکیب شیمیایی شرابی را که زمانی داخل آن بود روشن کند و مشخصات طعم و مواد افزودنی استفاده شده را نشان بدهد».

علاوه بر کوزه‌های شراب، تیم کوهلر امیدوار است درباره زندگی خود مرت‌نیث که در حدود 3000 سال قبل از میلاد زندگی می‌کرد، اطلاعات بیشتری کسب کند. حفاری‌ها در این مقبره همچنین کتیبه‌هایی را نشان داد که نشان می‌دهد ملکه مصری مسئول ادارات مهم دولتی از جمله خزانه‌داری سلطنتی بوده است.

3

مجموعۀ تدفینی مرت‌نیث

این گروه در بیانیه‌ای که دانشگاه وین منتشر کرده می‌گوید: «او احتمالاً قدرتمندترین زن زمان خود بود، و محققان امروزی حدس می‌زنند که مرت‌نیث اولین فرعون زن در مصر باستان بوده است».

برخی دیگر از محققان این ادعاها را رد می‌کنند و استدلال می‌کنند که زنان در این دوره اولیه تاریخ مصر به ندرت به عنوان حاکم خدمت می‌کردند.

مارگارت میتلند، متصدی اصلی مجموعه‌های باستانی مدیترانه در موزه‌های ملی اسکاتلند می‌گوید: «زنان و دختران معمولاً از نظر جانشینی سلطنتی مورد توجه قرار نمی‌گرفتند. او می‌افزاید، با این حال، به نظر می‌رسد مرت‌نیث از «سطح بالای غیرعادی اقتدار یک زن سلطنتی» برخوردار بوده است.

مجموعه بزرگ دفن ملکه مصر همچنین شامل مقبره 41 خدمتگزار و درباری است. بر اساس تجزیه و تحلیل آنها، محققان می گویند که این مقبره‌ها در چندین مرحله و در طول زمان طولانی ساخته شده‌اند.

حفاری‌ها در این مقبره ادامه دارد و گروه تحقیق امیدوار است که اسرار بیشتری را در مورد زندگی و تأثیر مرت‌نیث در مصر کشف کند. همانطور که کوهلر به لایو ساینس می‌گوید، «تقریباً مطمئن هستم که وقتی حفاری این مجموعه عظیم را به پایان رساندیم، چیزهای خیلی بیشتری خواهیم دانست».

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
دیدگاه
پربازدیدها
آخرین اخبار