گرگ‌های مصنوعی؛ مدرن‌ترین مترسک‌های جهان که از مزارع ژاپن حفاظت می‌کنند!

با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

در میان مناظر آرام ژاپن، جایی که زوزه‌های هراس‌انگیز گرگ‌های واقعی به خاطره‌ای دور و فراموش شده تبدیل شده است، حالا دوباره صدایی عجیب و ترس‌آور طنین‌انداز می‌شود!

به گزارش اول صبح؛ «نمیتونی قسر در بری!»؛ این جمله‌ای است که گرگ مصنوعی با یک صدای آزاردهندۀ انسانی با بلندی 60 دسی بل به صورت هشدار بیان می‌کند.

گردن مکانیکی آن می‌چرخد؛ حرکتی شبیه به یک موجود زنده که قلمرو خود را بررسی می کند. این موجود ترکیبی از تکنولوژی و سنت است که نه برای ترساندن انسان بلکه برای دفع آفات احتمالی ساخته شده است.

این هیولای گرگی، با ابعاد واقعی و چشمان LED قرمز و درخشان، گواهی بر نبوغ انسان است. این موجود به عنوان نگهبانی در تقاطع فناوری و سنت ایستاده و با نفوذ حیات وحش به حوزه‌های انسانی مقابله می کند. «هیولاگرگ» فقط یک مترسک قرن بیست و یکمی نیست بلکه پاسخی مدرن به چالش‌های قدیمی ارائه می‌دهد.

1

همانطور که ژاپن با عواقب کاهش شکارچیان طبیعی دست و پنجه نرم می کند، این کشور شاهد تجاوز فزاینده حیوانات - مانند گوزن، گراز وحشی، میمون و خرس - به قلمروهای انسانی است. به ویژه آهو و گراز می توانند محصولات کشاورزی را ویران کنند، در حالی که برخورد بین انسان و میمون یا خرس می تواند به رویارویی‌های خطرناک تبدیل شود.

یوجی اوهتا، از شرکت Ohta Seiki، ذهن مبتکر پشت این نگهبان غیرکشندۀ قرن بیست و یکمی، تأکید می‌کند که «این یک موفقیت بوده است».

اوهتا به هیولایی که ساخته افتخار می‌کند: «تا به امروز، هیچ کس در اثربخشی آن تردید نکرده است، و همچنین هیچ مورد مرجوعی به دلیل نارضایتی نداشته‌ایم».

اوهتا به ای بی سی نیوز گفت که حدود 180 گرگ هیولا در سراسر کشور مستقر شده‌اند. وظیفه اصلی آنها ارائه یک عامل بازدارندۀ مهیب برای موجودات مزاحم و پر کردن خلاء شکارچیان طبیعی ناپدید شده است. به گفته اوهتا گرگ هیولایی می تواند در زمین های گلف، نزدیک ورودی بزرگراه ها و گذرگاه‌های راه آهن مفید باشد.

اوهتا گفت: «من فکر می‌کنم تهدید حیوانات با یک دستگاه مکانیکی و دور کردن آن از روستا بسیار مقرون‌به‌صرفه‌تر از هزینه بیرون رفتن و نابود کردن آن‌ حیوانات توسط افراد زیادی است».

نوبویوکی یاماگوچی، جانورشناس از دانشگاه مالزی، ترنگانو، به ABC News گفت، اما موفقیت هیولاهای مصنوعی ممکن است چالش‌هایی هم داشته باشد.

2

«در حالی که نورها و صداهای ناگهانی می توانند حیات وحش را مبهوت کنند، بسیاری از حیوانات کم کم یاد می گیرند و با این دستگاه‌ها سازگار می شوند. زمانی که بخش قابل توجهی از حیوانات متوجه فقدان آسیب واقعی از طرف این دستگاه‌ها شود، اثر بازدارندگی آن ممکن است به تدریج از بین برود».

اما اوهتا می‌گوید تغییر موقعیت گرگ هیولایی به صورت دوره ای باعث کاهش عادت حیوانات به حضور آن می‌شود و این به نوبه خود باعث حفظ اثرگذاری آن می‌شود.

طراحی هیولا گرگ با استفاده از ماسک مرد گرگ نما، واکنش‌های طنزآمیز و برخی انتقادهای خفیف مردم ژاپن را برانگیخته است. اما راز درخشش هیولا گرگ ممکن است در تعادل آن نهفته باشد: این موجود به اندازه کافی باورپذیر ساخته شده است تا از آفات جلوگیری کند، اما همچنین عنصری از هنر نمایشی را هم در خودش دارد و تضمین می‌کند که انسان ها فریب نخواهند خورد.

به گفته این شرکت، ربات گرگی توجه بین المللی را نیز از حدود ده کشور به خود جلب کرده است. آیا گرگ هیولایی می تواند راه حلی برای شغال های غارتگر در روستاهای آفریقای جنوبی یا خرس های سطل زباله در آلاسکا باشد؟

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
دیدگاه
پربازدیدها
آخرین اخبار