تصاویر خیره کننده اقلیدس از اعماق تاریک گیتی
تلسکوپ فضایی ۱.۵ میلیارد یورویی اقلیدس تصاویری خیره کننده از اعماق تاریک گیتی را با جزئیات بینظیر منتشر کرده است.
اول صبح؛ سازمان فضایی اروپا (ESA) به کمک تلسکوپ فضایی یوکلید (اقلیدس)، ۵ تصویر بینظیر از اعماق تاریک گیتی شامل خوشههای کهکشانی عظیم به زمین را منتشر کرد.
بر اساس اعلام سازمان فضایی اروپا این تلسکوپ فضایی ظرف ۶ سال آینده قرار است با ثبت هزاران تصویر از این دست، یک سوم کل آسمان را فهرستبندی کرده و تصاویر بیش از یک میلیارد کهکشان با قدمت ۱۰ میلیارد سال را ثبت کند.
اینک تلسکوپ فضایی ۱.۵ میلیارد یورویی یوکلید که در ژوئیه ۲۰۲۳ (تیر ماه ۱۴۰۲) با هدف کشف راز ماده تاریک، انرژی تاریک، سیاهچالهها و همچنین بررسی روند تکاملی کهکشانها به کمک راکت فالکون-۹ شرکت اسپیسایکس از ایستگاه فضایی کیپ کاناورال فلوریدا به فضا پرتاب شد، تصاویری را با جزئیات بینظیر منتشر کرده است.
به گفته سازمان فضایی اروپا، این تصاویر تنها طی ۲۴ ساعت رصد ثبت شدهاند. از جمله این تصاویر میتوان به تصویر کهکشان مارپیچی بسیار عظیم NGC ۶۷۴۴ اشاره کرد که در فاصله ۳۰ میلیون سال نوری از ما و در گروه محلی قرار دارد. گروه محلی به گروهی شامل بیش از ۲۰ کهکشان از جمله کهکشان راه شیری ما گفته میشود و دانشمندان میگویند، بررسی این بخش از گیتی، به آنها کمک میکند روند شکلگیری ستارگان در کهکشانها را بهتر درک کنند و به نقش ساختارهای مارپیچی در این فرآیند پی ببرند.
یکی دیگر از تصاویر منتشر شده تلسکوپ یوکلید از M ۷۸ (مسیه ۷۸) است که به گفته ستارهشناسان، زایشگاه ستارگان محسوب میشود و در فاصله ۱۳۰۰ سال نوری از ما در صورت فلکی شکارچی واقع شده است.
در این تصویر بینظیر بیش از ۳۰۰ هزار جرم جدید از جمله ستارگان نوزاد و همچنین سیارات سرگردان مشاهده میشود.