«خانواده استثنایی»؛ یک عاشقانۀ فانتزی و متفاوت
«خانوادۀ استثنایی» یکی از سریالهای نسبتا پرمخاطب کرهای در سال ۲۰۲۴ بود که اوایل تابستان پخش آن آغاز شد و در طول ۱۲ قسمت، مخاطبان را به تماشای ماجراهای یک خانوادۀ کرهای برد که هرکدام از اعضای آن یک قدرت خارقالعاده و مخصوص داشتند.
اول صبح؛ سریال «خانواده استثنایی» داستانی فانتزی دربارۀ خانوادهای با قدرتهای ویژه است که به واسطه زندگی مدرن، تواناییهای خود را از دست دادهاند. این خانواده با چالشهای روزمرهای چون افسردگی، بیخوابی و چاقی دست و پنجه نرم میکنند؛ مشکلاتی که برخلاف ظاهر قهرمانانهشان، زندگیشان را به مرز فروپاشی کشانده است.
بوک گویی-جو (با بازی جانگ کی یونگ)، قهرمان داستان، مردی است که پس از مرگ همسرش غرق در غم و انزوا شده است. این شرایط، قدرتهای خارقالعادهاش را که زمانی مایه افتخار او و خانوادهاش بود، از او گرفته است. اما ورود زنی مرموز به نام دو دا-هه (با بازی چون وو هی) به خانواده، سرآغاز تحولی بزرگ است؛ دا-هه حامل رازهایی پنهانی است و به مرور، رابطهای عمیق و عاشقانه میان او و گویی-جو شکل میگیرد. مادر که قبلا قدرت پیشبینی آینده را داشته، باور دارد که دا-هه میتواند راهی برای بازگرداندن قدرتهای خارقالعاده و خوشبختی به این خانواده باشد.
این سریال به شکلی نو و منحصر به فرد از موضوع فانتزی قدرتهای ماورایی برای پرداختن به مسائل روزمره استفاده کرده است. هر یک از اعضای خانواده بوک، به نوعی بازتاب یکی از مشکلات رایج جامعه هستند. برای مثال، مادربزرگ خانواده که به دلیل بیخوابی نمیتواند آینده را ببیند، پسر خانواده که به واسطه افسردگی توانایی سفر به گذشته را از دست داده و دختر خانواده که به خاطر اضافه وزن قادر به پرواز نیست، همگی نشان میدهند که چگونه زندگی مدرن و مشکلات آن، حتی تواناییهای خارقالعاده را به زانو درمیآورد. این استعارههای روانشناسانه و ظریف، داستان را به سطحی عمیقتر میبرد و مشکلات روحی و جسمی شخصیتها را با واقعگرایی و حس همدلی نمایش میدهد.
یکی از جذابترین خطوط داستانی سریال، رابطه عاشقانه بین بوک گویی-جو و دو دا-هه است که به شکلی طبیعی و ملموس پیش میرود. این رابطه به نوعی التیامبخش جراحتهای گویی-جو است و در عین حال، با رازهای مرموز دا-هه تنیده شده است. تطابق و توازنی که بین بازیهای جانگ کی-یونگ و چون وو-هی در نقش این زوج به وجود آمده، به این رابطه عمق و حس واقعگرایی میبخشد و تماشاگر را با هر دو شخصیت همراه میکند.
البته با وجود شروع قوی و ایده جذاب، شخصیتپردازی سریال در برخی از موارد ضعفهایی دارد. برای مثال، شخصیت خواهر گویی-جو که دچار چاقی است، به صورت کلیشهای به عنوان فردی بیهدف و معتاد به غذا به تصویر کشیده شده است. این نمایش کلیشهای از عمق شخصیت او کاسته و او را به عنوان فردی سطحی معرفی میکند. همچنین دا-هه که نقش کلیدی در داستان دارد، با وجود حضور پررنگش گاهی به نظر میرسد که انگیزههای مبهمی دارد که برای بیننده قابل درک نیست و علاوه بر این، پیشینهاش نیز برای مخاطب تا حدی مبهم باقی میماند.
با این وجود، سریال «خانواده استثنایی»، با استفاده از موضوع قدرتهای خارقالعاده به عنوان استعارهای از آسیبهای روحی و جسمی، داستانی گیرا و متفاوت ارائه داده است. به علاوه، خلاقیت در جلوههای بصری و استفاده از رنگها برای نمایش حالات احساسی شخصیتها، به این سریال جلوهای هنری و متفاوت بخشیده است.
در مجموع این سریال تجربهای دلپذیر و متفاوت برای دوستداران سریالهای کرهای است که به دنبال داستانی فراتر از کلیشههای رایج هستند. «خانواده استثنایی» با داستانی چندلایه و بازیهای قوی، بیننده را به دنیایی از رازها و احساسات میبرد که هر لحظه آن قابل تأمل است.