طراحی فوق‌العادۀ یک خانۀ ۶ در ۴ متری در ویتنام/ تصاویر

با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

یک استودیوی معماری ویتنامی، در زمینی با مساحت ۲۴ متر مربع (طول و عرض ۶ در ۴ متر)، یک خانۀ ۵ طبقه برای استفادۀ یک خانواده بنا کرده است.

اول صبح؛ استودیوی «اودو» که در سال ۲۰۲۱ توسط مجلۀ معتبر «دزین» به عنوان یکی از استودیوهای معماری آینده‌دار شناخته شد، این خانه را در زمینی بنا کرده که نه تنها مساحت کمی دارد بلکه تقریبا از هر چهار طرفش هم در احاطۀ ساختمان‌های مجاور قرار دارد.

resized_1901408_243

یک کوچۀ باریک با عرض ۱ متر و ۲۰ سانتیمتر تنها راه ورود و خروج این خانه است.

با همۀ این‌ها و با وجود اینکه این خانه در محله‌ای بسیار پرتراکم در شهر هانوی قرار گرفته، معماران تلاش کرده‌اند آن را تا سرحد امکان پر از نور و هوای آزاد و در ارتباط با طبیعت بنا کنند؛ و باید گفت به طرز غافلگیرکننده‌ای موفق هم شده‌اند.

با وجود کوچک بودن فضا، معماران از در نظر گرفتن محل‌هایی برای کاشت بوته و حتی درخت غافل نشده‌اند. آن‌ها همچنین با طراحی دیوارها و پله‌های روزنه‌دار و پنجره‌های بزرگ، احساسی از گشودگی و وسعت را به ساختمان بخشیده‌اند.

resized_1901403_322

معماران می‌گویند: «ایدۀ اصلی در ساخت این خانۀ ۵ طبقه، به حداکثر رساندن دسترسی به نور و تهویۀ طبیعی، ایجاد فضای سبز تا حد ممکن و همینطور ایجاد ارتباط حداکثری بین طبقات مختلف بوده است».

طراحی داخلی بنا به این صورت است که یک اتاق اصلی در طبقۀ همکف قرار دارد و پلکان‌های داخلی، دسترسی به طبقات بالاتر را فراهم می‌کنند.

اتاق‌های خواب در طبقات اول تا سوم قرار گرفته‌اند و هر کدام حمام و سرویس بهداشتی خودشان را دارند. بالاترین طبقه هم علاوه بر یک اتاق استراحت، دارای یک بالکن کوچک نیز هست که امکان استفاده از هوای آزاد و تماشا کردن محیط بیرون را فراهم می‌کند.

resized_1901409_856

در کمترین فضاهای اطراف و درون خانه، درخت‌هایی کاشته شده‌اند تا احساس احاطه شدن در یک محیط طبیعی را به ساکنان خانه ببخشند. تقریبا در هر طبقه از خانه یک درخت کاشته شده، حتی در گوشۀ پلکان‌ها؛ دیوارهای شیشه‌ای و فضاهای باز، امکان رسیدن نور به این درخت‌ها را فراهم کرده‌اند. وجود درختانی که در طبقات بالا کاشته شده‌اند، احساس زندگی در یک باغ معلق را به ساکنان خانه می‌بخشد.

انتخاب استودیوی اودو به عنوان یک استودیوی آینده‌دار معماری در سال ۲۰۲۱، به خاطر همین خلاقیت در ایجاد ارتباط بین ساختمان و طبیعت، آن هم در محیط‌هایی محدود و کوچک بوده است.

resized_1901406_744

resized_1901405_268

resized_1901404_504

resized_1901407_406

منبع: فرادید
آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
دیدگاه
پربازدیدها
آخرین اخبار