بیوگرافی و عکسهای ژاله صامتی/ تصاویر
ژاله صامتی از کودکی عاشق بازیگری بود اما با ورود به دانشگاه با کار تئاتر دانشجویی تئاتر را آغاز کرد واولین بار در سال ۶۸ با نمایش کاکاسیاه در تئاتر شهر روی صحنه رفت.
اول صبح؛ ژاله صامتی از کودکی عاشق بازیگری بود اما با ورود به دانشگاه با کار تئاتر دانشجویی تئاتر را آغاز کرد واولین بار در سال ۶۸ با نمایش کاکاسیاه در تئاتر شهر روی صحنه رفت. ژاله صامتی بازیگر سینما و تلویزیون ایرانی متولد ۱۴ فروردین ۱۳۵۱ در تهران است.
نام: ژاله صامتی
متولد: ۱۴ فروردین ۱۳۵۱ (تهران-ایران)
حرفه: بازیگر
تحصیلات: لیسانس رشتهی تئاتر-دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران
سال فعالیت: ۱۳۷۱ تاکنون
همسر: ایرج سنجری
فرزند: ۲ دختر (یاس و نیاز)
زندگی شخصی ژاله صامتی
ژاله صامتی بازیگر سینما و تلویزیون متولد ۱۴ فروردین ۱۳۵۱ در تهران و فارغالتحصیل لیسانس رشته تئاتر از دانشگاه هنر میباشد.
این بانوی هنرمند یکی از بازیگران ساده و بیآلایش دنیای هنر است و پدر و مادرش اصالتا اهل ازنا در استان لرستان هستند. از خانواده ژاله صامتی اطلاعات زیادی در دسترس نیست ولی ایشان در صفحه شخصی خود در اینستاگرام تصویر مادر خود را منتشر نموده است.
مادر ژاله صامتی
ازدواج ژاله صامتی
ژاله صامتی متاهل بوده و سالها قبل با آقای ایرج سنجری ازدواج کرده است، این بانوی بازیگر مراسم ازدواجش را ساده برگزار کرد و به گفته خودش برای شب مراسم عروسی آرایشگاهم نرفت.
ایرج سنجری فرزند علی اصغر سنجری (کارگردان) متولد سال ۱۳۳۹ بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، دوبلور و مدیر دوبلاژ است.
او تحصیلکرده رشته کارگردانی از کانادا میباشد که پیش از انقلاب عضو گروه تئاتر هنری ملی بود و تجربه بازی در چند سریال قبل انقلابی را هم دارد.
ایرج سنجری از ازدواج اول خود یک دختر و یک پسر دارد که هر دو ساکن کانادا میباشند. او و همسر دومش خانم ژاله صامتی، دو فرزند دختر به نامهای «یاس» (متولد دهه ۷۰) و «نیاز» (متولد دهه ۸۰) دارد.
ایرج سنجری و همسرش ژاله صامتی در کنار دخترانشان یاس و نیاز
آقای سنجری در چند نمایش و فیلم و سریال از جمله سریال زیرخاکی، نمایش برف سرخ، تئاتر یادم تو را فراموش تجربه همبازی بودن با همسرش ژاله صامتی دارد.
این زوج هنری در فیلم سینمایی «وجه حامل» به کارگردانی بهمن کامیار نیز به عنوان زن و شوهر در مقابل یکدیگر بازی کردند.
عکس قدیمی از ژاله صامتی و دخترانش
آغاز بازیگری ژاله صامتی در تئاتر، سینما و تلویزیون
ژاله صامتی از کودکی عاشق بازیگری بود اما با ورود به دانشگاه با کار تئاتر دانشجویی تئاتر را آغاز کرد واولین بار در سال ۶۸ با نمایش کاکاسیاه در تئاتر شهر روی صحنه رفت.
ژاله صامتی در ۱۷ سالگی با گریم نمایش کاکاسیاه
او در سال ۱۳۷۲ با فیلم دت یعنی دختر جلوی دوربین حضور یافت و بازی موفقش در این فیلم راه رابرای انتخاب بعدیاش باز کرد و یکسال بعد به عنوان بازیگر نقش اول فیلم دشت ارغوانی انتخاب شد.
ژاله صامتی در نمایی از فیلم دشت ارغوانی
اولین تجربه بازیگری ژاله صامتی در تلویزیون به سال ۱۳۷۵ و سریال یحیی و گلابتون مربوط میشود. او سال ۱۳۷۸ تجربه موفقی در «آژانس دوستی» بدست آورد و در این فیلم با فردوس کاویانی، اصغر همت و حسین پناهی همبازی بود.
ژاله صامتی در سال ۱۳۸۰ بعد از بازی در سریال «کارگاه شمسی و دستیارش مادام» به مدت ۱۵ سال در تلویزیون حضور نیافت اما در نهایت سال ۹۶ با سریال «نفس» به قاب تلویزیون بازگشت.
ژاله صامتی در مورد ترجیح انتخاب خود در بازیگری تلویزن و سینما عنوان نمود:
تلویزیون، سینما و تئاتر برایم فرقی ندارد، بعنوان یک بازیگر ترجیح میدهم نقشی را بازی کنم که خوشایند تماشاچی باشد و با او ارتباط برقرار کند.
مروری بر فیلمهای ژاله صامتی
ژاله صامتی در عصر جدید
عصر جدید یک مسابقه تلویزیونی استعدادیابی با تهیهکنندگی و اجرای احسان علیخانی است که فصل اول و فصل دوم آن پخش شده و فصل سوم آن از ۲۷ اسفند ۱۴۰۰ مصادف با نیمه شعبان پخش خواهد شد.
داوران برنامه در فصلهای اول و دوم امین حیایی، سید بشیر حسینی، آریا عظیمینژادو رؤیا نونهالی بودند اما در فصل سوم تنها از داوران فصل قبل امین حیایی حضور داشته و مجید اسماعیلی، کارن همایونفر و ژاله صامتی دوران جدید این مسابقه هستند.
ژاله صامتی در زیر خاکی
زیرخاکی سریالی به کارگردانی و نویسندگی جلیل سامان است که دو فصل از آن پخش شده و فصل سوم این سریال در نوروز و رمضان ۱۴۰۱ از شبکه یک به روی آنتن میرود.
این مجموعه تلویزیونی کمدی - تاریخی که مربوط به دهههای ۱۳۵۰ و ۱۳۶۰ خورشیدی است، داستان مردی به نام فریبرز باغ بیشه (پژمان جمشیدی) و همسرش (ژاله صامتی) را به تصویر میکشد که به دنبال زیرخاکی میگردد.
در فصل اول فریبرز بهموازات تلاشش برای یافتن گنج، ناخواسته وارد مبارزات انقلابی شده و این ماجراها پس از پیروزی انقلاب نیز ادامه پیدا میکند و فصل دوم در ادامه قصه فصل اول و در سال ۱۳۵۹ رقم خورد و به جنگ تحمیلی پیوند داده شد.
فصل دوم «زیرخاکی» با به اسارت رسیدن فریبرز به دست نیروهای بعثی در جبهه به پایان رسید و فصل سوم در ادامه این فصل ساخته شده است.
پژمان جمشیدی، ژاله صامتی، نادر فلاح، گیتی قاسمی، پیام احمدی نیا، رامین راستاد، اکبر رحمتی، خسرو احمدی، اصغر نقیزاده، مریم سرمدی، مهری آلآقا، هومن برقنورد، نسرین نصرتی از بازیگران این سریال هستند.
در بیست و یکمین دوره از جشن حافظ ژاله صامتی به عنوان بهترین بازیگر زن کمدی و پژمان جمشیدی به عنوان بهترین بازیگر مرد کمدی به خاطر بازی در فصلهای اول و دوم سریال «زیرخاکی» انتخاب شدند.
ژاله صامتی در فیلم درخونگاه
درخونگاه فیلمی به کارگردانی سیاوش اسعدی، نویسندگی نیما نادری و سیاوش اسعدی و تهیهکنندگی منصور سهرابپور است که در سی و هفتمین دوره جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد.
درخونگاه داستان مردی (امین حیایی) را روایت میکند که ۸ سال در ژاپن کار کرده و از ژاپن پول زیادی فرستاده است و اکنون با زخمهایی بر جسم و روح برگشته که با آنها خانه و محله را بسازد اما خبری از پول نیست و….
ژاله صامتی در فیلم درخونگاه ایفاگر نقش طاووس است، کاراکتر «طاووس» در «درخونگاه» زن رنجکشیدهای است که به دلیل روزهای سختی که گذرانده، نشانی از شادابی و سرزندگی در چهره و نگاهش دیده نمیشود.
امین حیایی، جمشید هاشمپور، ژاله صامتی، مهراوه شریفی نیا، پانته آ پناهیها، محمود جعفری و منصور شهبازی بازیگران این فیلم سینمایی را تشکیل میدهند. ژاله صامتی در سال ۱۳۹۹ برنده تندیس حافظ بهترین بازیگر زن از جشن دنیای تصویر برای فیلم درخونگاه شده است.
ژاله صامتی در آخرین بار کی سحر را دیدی؟
آخرین بار کی سحر را دیدی؟ فیلمی به کارگردانی و تهیهکنندگی فرزاد مؤتمن و نویسندگی امیر عربی است.
فریبرز عربنیا، سیامک صفری، ژاله صامتی، آتیلا پسیانی، سحر عبدالهی، محمدرضا غفاری، آناهیتا درگاهی، علیرضا ثانیفر، بهاران بنیاحمدی، امیرحسین فتحی، علیرضا گیلوری و…از بازیگران این فیلم هستند.
ژاله صامتی در این فیلم نقش مادر سحر را در پی دارد که در پی یافتن دخترش به کلانتری مراجعه میکند. ماجرای فیلم پیرامون پیدا کردن ردی از سحر پیش میرود، سحر، دختری بلندپرواز و مطلقه است که به دلیل نوع پوشش و آرایش و ارتباطاتش در محله پشت سرش حرف زیاد است….
ژاله صامتی در غریزه
فیلم سینمایی غریزه در ژانر اجتماعی و خانوادگی و به کارگردانی سیاوش اسعدی میباشد که در سال ۱۴۰۰ ساخته شده است.
این فیلم عاشقانهای متفاوت است که در اواخر دهه چهل خورشیدی روایت میشود. در این فیلم امین حیایی، پانته آ پناهیها، ژاله صامتی، فرهاد شریفی، افشین سنگ چاپ، پردیس پورعابدینی، لادن ژاوهوند و رضا کر به هنرمندی پرداخته اند.
فیلمشناسی ژاله صامتی
در ادامه مروری برکارنامه هنری ژاله صامتی در تئاتر، سینما و تلویزیون خواهیم داشت.
فیلمهای سینمایی ژاله صامتی
دت یعنی دختر: ابوالفضل جلیلی، ۱۳۷۲
دشت ارغوانی: نادر مقدس، ۱۳۷۳
فرار مرگبار: تورج منصوری، ۱۳۷۴
سایه به سایه: علی ژکان، ۱۳۷۵
بالاتر از خطر: سعید عالمزاده، ۱۳۷۶
خفاش: علی اصغر شادروان، ۱۳۷۶
آخرین نبرد: حمید بهمنی، ۱۳۷۶
مربای شیرین: مرضیه برومند، ۱۳۸۰
گیلانه: رخشان بنیاعتماد، محسن عبدالوهاب، ۱۳۸۰
قاعده بازی: احمدرضا معتمدی، ۱۳۸۵
حیران: شالیزه عارفپور، ۱۳۸۶
رفیق بد: عباس احمدی مطلق، ۱۳۸۷
نیش زنبور: حمیدرضا صلاحمند، ۱۳۸۸
ضد گلوله: مصطفی کیایی، ۱۳۹۰
عصر یخبندان: مصطفی کیایی، ۱۳۹۳
آخرین بار کی سحر را دیدی؟ : فرزاد مؤتمن، ۱۳۹۴
دراکولا: رضا عطاران، ۱۳۹۴
ایستگاه اتمسفر: مهدی جعفری، ۱۳۹۵
در وجه حامل: بهمن کامیار، ۱۳۹۶
درخونگاه: سیاوش اسعدی، ۱۳۹۶
گلدن تایم: پوریا کاکاوند، ۱۳۹۶
تگزاس ۲: مسعود اطیابی، ۱۳۹۷
حمال طلا: تورج اصلانی، ۱۳۹۷
شب اول هجده سالگی: حامد تهرانی، ۱۳۹۷
پسرکشی: محمدهادی کریمی، ۱۳۹۸
حکم تجدیدنظر: محمدامین کریمپور، ۱۳۹۹
شیشلیک: محمد حسین مهدویان، ۱۳۹۹
غریزه: سیاوش اسعدی، ۱۴۰۰
مجموعههای تلویزیونی ژاله صامتی
یحیی و گلابتون: اصغر آبگون، ۱۳۷۵
سرزمین ملائک: علی غفاری، ۱۳۷۵
کتیبه: ایرج کریمی، ۱۳۷۶
فردا دیر است: حسن فتحی، ۱۳۷۶
مجتمع مسکونی فرخ و فرج: اصغر فرهادی، ۱۳۷۷
فکر پلید: محسن شاه محمدی، ۱۳۷۷
آژانس دوستی: احمد رمضانزاده، حمیدرضا صلاحمند، مجید جعفری شیرازی، احمد زینالزاده، ۱۳۷۸
این زمینیها: مسعود شاه محمدی، ۱۳۷۸
هتل: مرضیه برومند، ۱۳۷۸
کارآگاه شمسی و دستیارش مادام: مرضیه برومند، ۱۳۸۰
نسیم رؤیا: کاظم بلوچی، ۱۳۸۱
نفس: جلیل سامان، ۱۳۹۶
زیرخاکی: جلیل سامان، ۱۳۹۹
زیرخاکی۲: جلیل سامان، ۱۴۰۰
جوایز و افتخارات ژاله صامتی
برنده تندیس حافظ بهترین بازیگر زن از جشن دنیای تصویر برای فیلم درخونگاه، ۱۳۹۹
برنده جایزه بهترین بازیگر زن از جشنواره فیلم شهر برای فیلم در وجه حامل ۱۳۹۸
نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن برای فیلم «درخونگاه» ۱۳۹۷
نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن سیوچهارمین جشنواره فیلم فجر برای فیلم «آخرین بار کی سحر را دیدی؟» ۱۳۹۴
برنده جایزه بهترین کمدین زن از دومین جشنواره سینمای کمدی گلآقا برای فیلم «رفیق بد» ۱۳۸۷