بیوگرافی و عکس‌های بابک حمیدیان/ تصاویر

با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

بابک حمیدیان هنرمند ایرانی است که تقریبا بیست سال از آغاز فعالیت حرفه‌ای او در حوزه هنر می‌گذرد. او در ایران در رشته بازیگری سینما و تئاتر فعالیت‌های گسترده‌ای داشته و چند کار تلویزیونی هم در کارنامه خود دارد. نخستین فیلم او در سینما قدمگاه بود که در سال ۱۳۸۲ باعث ورود او به سینمای ایران شد.

اول صبح؛ بابک حمیدیان آمده است که او در تاریخ نوزدهم شهریور ماه سال ۱۳۵۹ و در شهر تهران متولد شد. با این حساب بابک حمیدیان در هنگام نگارش این مقاله و در سال ۱۴۰۲، یک بازیگر میانسال ۴۳ساله است. طبق اطلاعاتی که خود او در مصاحبه‌های متعدد به طرفدارانش داده، از علایق این بازیگر می‌توان به کتاب، فیلم و البته موسیقی اشاره کرد. همچنین در حال حاضر در کنار بازیگری مشغول تدریس این رشته به هنرجویان داوطلب در آموزشگاه‌های آزاد بازیگری است.

جالب است بدانید که بابک حمیدیان در ابتدا در رشته زبان خارجی مشغول به تحصیل بود. او قصد داشت که با ادامه تحصیل در این رشته و کسب مدرک دانشگاهی زبان خارجی در واقع مقدمات لازم برای مهاجرت خود را فراهم کرده و خیلی زود از ایران خارج شود. اما در این بین رخدادهایی در زندگی او به وجود آمد که نظرش در این مورد را تغییر داد. بابک حمیدیان هنگامی که ۱۹ سال داشت با یک جریان هنری آشنا و مجذوب آن شد. در نتیجه به جای مهاجرت در ایران ماند و وارد حوزه کارهای هنری گردید.

او در سن نوزده سالگی با آتیلا پسیانی و گروه تئاترش آشنا و همراه شد تا مسیر زندگی او تغییر کند. طبق گفته‌های خود او و اطرافیانش، بابک حمیدیان بعد از وارد شدن به محیط دانشگاهی با هنرمندانی سرشناس و معروف همراه شد که از جمله آن‌ها می‌توان به آتیلا پسیانی، حامد محمد طاهری و… اشاره نمود.

آشنایی با این افراد در واقع مثل پلی برای او عمل کرد که او را به بالاترین مکان دنیای هنر و بازیگری منتقل می‌کرد. در نتیجه او به کل قید مهاجرت و اسکان در کشور خارجی را زد و در ایران به رشته هنر و فعالیت‌های منطبق بر آن پرداخت. در نهایت تحصیلات دانشگاهی بابک حمیدیان در رشته نمایش و گرایش طراحی صحنه در دانشگاه آزاد اسلامی به سرانجام رسید تا او هم در دسته بازیگرانی قرار بگیرد که در رشته خود سواد دانشگاهی دارند.

5_11zon+(3)

ماجرای ازدواج و همسر بابک حمیدیان

بابک حمیدیان حدود شش سال پیش و زمانی که در سی و پنج سالگی نسبت به ازدواج خود اقدام کرد. همسر او مینا ساداتی است که او ۴۲ساله و متولد کاشان است. مینا ساداتی دانش آموخته رشته گرافیک بوده و او نیز مثل همسرش شغل بازیگری را انتخاب کرده است. مینا ساداتی در فیلم و سریال‌های زیادی نقش آفرینی موفق داشته و تا کنون سه مرتبه هم نامزد دریافت جایزه از جشنواره فیلم فجر شده است.

6_11zon+(4)

خبر ازدواج این زوج هنرمند به طرز جالبی پخش شد که در این قسمت آن را بازگو می‌کنیم. در ماه‌های ابتدایی سال ۱۳۹۴ بود که شایعات و خبرهایی درباره ازدواج بابک حمیدیان و مینا ساداتی در رسانه‌های مختلف پخش شد اما این خبر توسط بابک حمیدیان و مینا ساداتی به شکل رسمی تایید یا رد نشد. در آن زمان بابک حمیدیان ۳۵ساله بود و مینا ساداتی هم تنها با یک سال اختلاف در سن ۳۴ سالگی قرار داشت.

در اسفند ماه سال ۹۴ مجری معروف و محبوب تلویزیون، احسان علیخانی، اجرای یک برنامه تلویزیونی به نام سه ستاره را بر عهده داشت. سه ستاره به عنوان برنامه ویژه تحویل سال و عید نوروز سال ۹۵ تهیه و پخش شد که در آن احسان علیخانی با بازیگران و دیگر سلبریتی‌ها به صورت حضوری یا تلفنی به گفت و گو می‌پرداخت.

در اسفند ماه سال ۹۴ بود که در یکی از قسمت‌های همین ویژه برنامه احسان علیخانی برای گفت و گو با مهمان، با مینا ساداتی تماس گرفت. طی این تماس تلفنی احسان علیخانی ازدواج مینا ساداتی و بابک حمیدیان را تبریک گفت تا در واقع خبر ازدواج این دو هنرمند به صورت رسمی در اسفند سال ۱۳۹۴و به وسیله احسان علیخانی منتشر شود.

فعالیت‌های حرفه ای؛ از شروع تا شهرت

همانطور که در قسمت‌های قبلی مقاله به شما گفتیم، بابک حمیدیان در طی آشنایی با آتیلا پسیانی و گروه نمایش او بود که باعث شد حمیدیان مسیر هنر را برای آینده شغلی خود انتخاب کند. با این حال باید گفت که اولین نمایش تئاتری که بابک حمیدیان در آن ایفای نقش می‌کرد توسط آتیلا پسیانی کارگردانی نشد!

در واقع در سال ۱۳۸۷ بود که بابک حمیدیان با حضور خود بر روی صحنه نمایش، اولین کار تئاتری خود را تجربه می‌کرد. این نمایش با نام «سیاها» و به کارگردانی حامد محمدطاهری روی صحنه رفت. جالب است بدانید که این نمایش در زمان اجرا به عوان یک نمایش متفاوت و تاثیرگذار در نظر گرفته می‌شد که برخلاف دیگر نمایش‌های تئاتر باعث جریان‌سازی در جامعه می‌شد. مدتی پس از این تئاتر و زمانی که حمیدیان با آتیلا پسیانی آشنا و همراه گردید، توانست به عنوان بازیگر نمایش به گروه آتیلا پسیانی که گروه «بازی» نام گرفته بود راه پیدا کرده و با آن‌ها در چندین نمایش همبازی شود.

1_11zon

اولین تجربه سینمایی بابک حمیدیان هم پنج سال بعد از اولین تجربه تئاتری او، یعنی در سال ۱۳۸۲ به دست آمد. نخستین کار سینمایی حمیدیان فیلم «قدمگاه» نام داشت که به کارگردانی محمد مهدی عسگرپور و در ژانر مذهبی ساخته شد. این فیلم به لطف داستان و بازی قابل قبول بازیگران خود و البته کارگردانی خوبی که داشت، توانست موفقیت‌های خوبی در جشنواره فیلم فجر برای سازندگان خود به ارمغان بیاورد.

بابک حمیدیان فقط به یک سال فرصت احتیاج داشت تا علاوه بر صحنه نمایش و سالن سینما، خود را به صفحه تلویزیون هم برساند. در سال ۱۳۸۳ بود که سریالی تحت عنوان «روشنایی‌های شهر» برای پخش در تلویزیون ملی ساخته شد و بابک حمیدیان هم در آن به ایفای نقش پرداخت تا اولین کار تلویزیونی خود را انجام داده باشد. در سال‌های بعد با سریال‌های «به کجا چنین شتابان» (محصول سال ۱۳۸۸)، سریال «گذر از رنج ها» (محصول سال ۱۳۹۳) و البته سریال «بیمار استاندارد» (محصول سال ۱۳۹۴) موفق به کسب شهرت و محبوبیت هر چه بیشتر در بین تماشاگران تلویزیون ایران شد.

87

وجه تمایز بابک حمیدیان

طبق نظر شخصی بابک حمیدیان او و دیگر بازیگران هم سن و سالش به نوعی پرچم داران نسل‌های قبل از خود و بازیگران بزرگ و ماندگار این نسل‌ها به شمار می‌روند. او معتقد است که پرچم اصلی هنر فاخر بازیگری را استاد عزت الله انتظامی به دست استاد خسرو شکیبایی و رضا کیانیان داده است و آن‌ها نیز این پرچم را به دست بازیگران امروزی سپرده‌اند تا با نگهداری درست و انتقال آن به نسل بعدی بازیگران، اصل هنر بازیگری که با تمرین، تلاش و رنج عجین شده است دست به دست منتقل شده و محفوظ بماند.

این مسائل تنها اظهارات زبانی و حرف‌های شعاری بابک حمیدیان نیستند و او ثابت کرده است که تمامی اعتقاداتش در این موارد، دغدغه عملی زندگی حرفه‌ای او نیز هستند. در واقع آن موردی که بابک حمیدیان را به عنوان یک بازیگر خاص و توانمند از جامعه دیگر بازیگران جوان و مطرح و موفق سینمای ایران جدا می‌کند، بازی‌های استثنائی و خاص یا همکاری با کارگردان‌ها و بازیگران بزرگ و خوش سابقه سینمای ایران نیست.

بکه وجه تمایز اصلی و بسیار مهم بابک حمیدیان در این نکته است که او انتقادپذیری بسیار بالایی در روحیات خود داشته و از این نظر ظرفیت بسیار زیادی نسبت به سایر همکاران خود در دنیای امروز هنر دارد. همین اتفاق و ویژگی باعث شده تا نحوه عملکرد و شخصیت کاری بابک حمیدیان با دیگر بازیگران امروزی تفاوت‌های زیادی داشته باشد.

انصراف از حضور در جشنواره فیلم فجر و حواشی آن

در سال ۱۳۹۸ و در پی ماجرای پیش آمده مربوط به شلیک به هواپیمای مسافربری اوکراینی، بابک حمیدیان از حضور در این دوره از جشنواره فیلم فجر انصراف داد. این اعتصاب به صورت دسته جمعی توسط گروهی از هنرمندان و به دلیل اعتراض به پنهان کاری و همدردی با خانواده از دست رفتگان در حادثه فوق انجام شد.

اما در ادامه ماجرا، حسین پورمحمدی که تهیه کننده فیلم «مغز استخوان» بود و بابک حمیدیان باید به خاطر این فیلم در جشنواره حاضر می‌شد واکنشی بسیار زشت و سخیف از خود نشان داد. او خطاب به بابک حمیدیان اعلام کرد که “من هم مانند شما و به نشانه همدری با مردم چگر سوخته منطقه سیستان و بلوچستان، بخش آخر دستمزد شما را به جای پرداخت کردن، به افراد سیل زده آن منطقه اهدا می‌کنم.

حقایقی جالب درباره بابک حمیدیان

در این قسمت به بیان چند مورد از موارد و فکت‌های جالب درباره این بازیگر محبوب می‌پردازیم:

* سکانس محبوب این بازیگر مربوط به سکانس حرکات موزون «اندی گارسیا» در فیلم «مودیلیانی» می‌باشد. طبق گفته خود حمیدیان، او این فیلم را سالی چند بار می‌بیند و از آن لذت می‌برد.

* بابک حمیدیان علاقه زیادی به کتاب دارد و کتاب خواندن را همیشه به همه افراد توصیه می‌کند.

* بابک حمیدیان گفته است که سبک موسیقی الکترونیک اصلی‌ترین سبک مورد علاقه او در موسیقی است؛ اما با این وجود برای «جان ویلیامز» سر تعظیم فرود می‌آورد.

* از بین نویسندگان مطرح جهان، بابک حمیدیان به کارها و شخصیت «گابریل گارسیا مارکز» علاقه دارد.

* طبق آخرین سخنان بابک حمیدیان در مصاحبه هایش، او دلتنگ خانه سینما و حضور در آنجا است.

* طبق برنامه اولیه سازندگان فیلم «درباره الی» قرار بود تا بابک حمیدیان عضوی از گروه بازیگران این فیلم باشد اما اتفاقاتی افتاد که باعث بر هم خوردن این برنامه شد.

* بابک حمیدیان توانسته برای فیلم «یک خانواده محترم» در جشنواره بین المللی فیلم کن حضور پیدا کند.

* طبق نظر شخصی بابک حمیدیان، صحنه‌ای از فیلم معروف «بارانداز» که در آن دستکش شخصیت مارلون براندو به صورت ناگهانی از دستش می‌افتد جزو یکی از لحظات خاص و شاخص سینمای جهان به حساب می‌آید.

* بابک حمیدیان به حوزه موسیقی علاقه بسیار زیادی دارد. تا جایی که می‌توان گفت علاقه او نسبت به دنیای موسیقی از علاقه او به سینما و بازیگری پیشی می‌گیرد.

* بابک حمیدیان در یک بازه زمانی دچار آسیب دیدگی در ناحیه کمر و پای خود شده بود. با این وجود او باز هم به صورت جدی برای نمایش «خانه سربی» تمرین می‌کرد و آسیب دیدگی مانع تلاش او نشد. او در این باره می‌گفت که تئاتر هنری مقدس است و نباید دست از تلاش بردارد.

7_11zon+(3)

فیلم‌های سینمایی بابک حمیدیان

بابک حمیدیان تجربیات زیادی در دنیای سینما داشته و در فیلم‌های زیادی هم به ایفای نقش پرداخته است. در این قسمت لیستی از عنوان‌های فیلم‌های بابک حمیدیان به همراه سال تولید این آثار را برای شما عزیزان آماده کرده ایم:

فیلم روز بلوا (محصول سال ۹۸)؛ فیلم مغز استخوان (محصول سال ۹۸)؛ فیلم مسخره باز (محصول سال ۹۷)

فیلم معکوس (محصول سال ۹۷)؛ فیلم به وقت شام (محصول سال ۹۶)؛ فیلم مصادره (محصول سال ۹۶)

فیلم سینمایی سرو زیر آب (محصول سال ۹۶)؛ فیلم سینمایی سال دوم دانشکده من (محصول سال ۹۶)

فیلم سینمایی جشن دلتنگی (محصول سال ۹۶)؛ فیلم سینمایی شماره ۱۷ سهیلا (محصول سال ۹۵)

فیلم کاناپه (محصول سال ۹۵)؛ فیلم خرگیوش (محصول سال ۹۵)؛ فیلم بادیگارد (محصول سال ۹۴)

فیلم آبجی (محصول سال ۱۳۹۴)؛ فیلم شکاف (محصول سال ۱۳۹۴)؛ فیلم سیانور (محصول سال ۱۳۹۴)

فیلم سینمایی داستان خانواده قرشچی (محصول سال ۱۳۹۴)، فیلم سنمایی هیهات (محصول سال ۱۳۹۴)

فیلم استراحت مطلق (محصول سال ۱۳۹۳)؛ فیلم تنها در چند دقیقه سکوت (محصول سال ۱۳۹۳)

فیلم سینمایی روباه (محصول سال ۱۳۹۳)؛ فیلم سینمایی من دیه گو مارادونا هستم (محصول سال ۱۳۹۳)

فیلم مرگ ماهی (محصول سال ۹۳)؛ فیلم نیمرخ‌ها (محصول سال ۹۳)؛ فیلم ۵۰ قدم آخر (محصول ۹۲)

فیلم سینمایی با دیگران (محصول سال ۱۳۹۲)؛ فیلم سینمایی به تهران خوش آمدید (محصول سال ۱۳۹۲)

فیل چ (محصول سال۹۲)؛ فیلم روز رستاخیز (محصول سال۹۲)؛ فیلم ساکن طبقه وسط (محصول سال۹۲)

فیلم سینمایی هیس! دخترها فریاد نمی‌زنند (محصول سال ۹۱)؛ فیلم سینمایی بغض (محصول سال ۹۰)

فیلم قصه‌ها (محصول سال۹۰)؛ فیلم یک خانواده محترم (محصول سال۹۰)؛ فیلم پنهان (محصول سال۸۹)

فیلم سینمایی اسب حیوان نجیبی است (محصول سال ۸۹)؛ فیلم سینمایی دیو و دلبر (محصول سال ۸۹)

فیلم کلیه (محصول سال ۸۷)؛ فیلم بی‌پولی (محصول سال ۸۶)؛ فیلم خاک آشنا (محصول سال ۸۶)

فیلم سینمایی ریسمان باز (محصول سال ۱۳۸۶)؛ فیلم سینمایی خدا نزدیک است (محصول سال ۱۳۸۵)

فیلم سه زن (محصول سال ۱۳۸۵)؛ فیلم اسب (محصول سال ۱۳۸۴)؛ فیلم زاگرس (محصول سال ۱۳۸۴)

فیلم یک بوس کوچک (محصول سال ۱۳۸۴)؛ فیلم طبل بزرگ زیر پای چپ (محصول سال ۱۳۸۳)

فیلم سینمایی قدمگاه (محصول سال ۱۳۸۲) و فیلم سینمایی مزرعه پدری (محصول سال ۱۳۸۲).

همانطور که دیدید حضور بابک حمیدیان در سینما بسیار پر رنگ بوده و هرساله در فیلم‌های زیادی به عنوان بازیگر با تیم سازنده فیلم همکاری می‌کند.

8738wz1lx

فیلم و سریال‌های تلویزیونی بابک حمیدیان

بابک حمیدیان علاوه بر سینما در تلویزیون هم فعال بوده و در چند تله فیلم و سریال تلویزیونی به بازیگری پرداخته است. در این قسمت می‌توانید لیست این آثار و سال ساخت آن‌ها را به ترتیب مشاهده کنید. :

مجموعه تلویزیونی بیمار استاندارد (محصول سال ۹۳)؛ مجموعه تلویزیونی پرده‌نشین (محصول سال ۹۳)

مجموعه تلویزیونی گذر از رنج‌ها (محصول سال ۱۳۹۳)؛ مجموعه تلویزیونی حیرانی (محصول سال ۱۳۹۰)

مجموعه تلویزیونی سرزمین کهن (محصول سال ۸۷ تا ۹۲)؛ مجموعه تلویزیونی شهریار (محصول سال ۸۴)

مجموعه به کجا چنین شتابان (محصول سال ۸۷ تا ۸۸)؛ مجموعه روشنایی‌های شهر (محصول سال ۸۳)

بابک حمیدیان علاوه بر سریال‌های صدا و سیما در دو فیلم مخصوص تلویزیون (تله فیلم) هم شرکت داشت. یکی با نام «اوهام» که در سال ۱۳۸۶ ساخته شد و دیگری هم «شیفت شبانه» که دو سال بعد در سال ۱۳۸۸ برای پخش در تلویزیون آماده شد.

از دیگر مورادی که در کارنامه هنری بابک حمیدیان به چشم می‌خورد نمایش‌های تئاتری هستند که او در آن‌ها شرکت کرده است. این نمایش‌ها شامل نمایش‌های مکبث (در سال ۱۳۸۹)، ویتسک (در سال ۱۳۹۱)، خانه سربی (در سال۱۳۹۲) و در نهایت مرثیه‌ای برای کتاب سوزی‌ها (در سال ۱۳۹۳) می‌باشند.

در نهایت چیزی که کارنامه هنری بابک حمیدیان را تکمیل می‌کند حضور او در پروژه ساخت مستند «آبی به رنگ آسمان» است. آبی به رنگ آسمان، در واقع نام فیلم مستندی است که به مدیریت امیر رفیعی ساخته و در مهرماه سال ۱۳۹۸ منتشر شد. این مستند به بررسی تاریخچه باشگاه فوتبال استقلال تهران پرداخته و در تهیه آن از راویانی مثل همایون ارشادی، مهناز افشار، سیامک انصاری، فرهاد اصلانی، بابک حمیدیان و… استفاده شده است.

جوایز و افتخارات بابک حمیدیان

همانطور که در بخش‌های قبلی مشاهده کردید، بابک حمیدیان در سال‌ها فعالیت کاری خود توانسته به عنوان بازیگر در تعداد بسیار بالایی از آثار مختلف در سینما، تلویزیون و حتی تئاتر نقش آفرینی کند. طبیعی است که با در نظر گرفتن این حجم از کارهای مختلف و با کیفیت، بابک حمیدیان تا کنون جوایز و افتخارات زیادی را در حوزه بازیگری کسب کرده باشد. در این بخش به بررسی افتخارات بازیگری بابک حمیدیان در جشنواره‌های مختلف و جوایزی که او برده است می‌پردازیم:

* دریافت دو جایزه سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد به خاطر بازی در فیلم‌های سینمایی «چ» و «روز رستاخیز» از داوران سی و دومین دوره جشنواره فیلم فجر

* کسب جایزه اول بهترین بازیگری سال ۱۳۹۱ به خاطر ایفای نقش در نمایش تئاتر «ویتسک» از سوی جشن خانه تئاتر

* دریافت تندیس طلایی نقش دوم مرد به خاطر بازی در فیلم «ریسمان باز» از طرف دوازدهمین دوره جشن خانه سینما

* کاندیدا شدن برای عنوان بهترین بازیگر نقش دوم مرد به خاطر بازی در فیلم «طبل بزرگ زیر پای چپ» از سوی نهمین دوره جشن خانه سینما

* کسب جایزه مربوط به بهترین بازیگر نقش مکمل مرد بع خاطر ایفای نقش در فیم «هیس! دخترها فریاد نمی‌زنند!» از طرف جشن انجمن منتقدان سینمای ایران در سال ۱۳۹۲

* دریافت تندیس یهترین بازیگر نقش دوم به خاطر بازی در فیلم «چ» از طرف هشتمین دوره جشن انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای کشور

* کسب عنوان بهترین بازیگر مرد به خاطر بازی در دو فیلم «هسی! دخترها فریاد نمی‌زنند» و «چ» از طرف چهاردهمین دوره جشن حافظ

* دریافت جایزه ویژه چنجمین جشنواره سینمایی ققنوس به خاطر بازی کردن در فیلم بادیگارد

* کسب عنوان بهترین بازیگر نقش مکمل مرد به خاطر بازی در فیلم بادیگارد از سوی جشنواره بین المللی فیلم وین

 

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
دیدگاه
پربازدیدها
آخرین اخبار