بیوگرافی و عکسهای شخصی نعمیه نظام دوست/ تصاویر
نعیمه نظامدوست متولد ۲۳ آبان ۱۳۵۳ در تهران، بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر ایران است. عیمه نظامدوست دارای دیپلم علوم تجربی است. او از سال ۱۳۷۰ کار بازیگری را در گروههای آزاد تئاتر آغاز کرد، سپس در مجموعه نوروز ۷۲ بازی کرد.
اول صبح؛ نعیمه نظامدوست متولد ۲۳ آبان ۱۳۵۳ در تهران، بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر ایران است.
نام و نام خانوادگی نعیمه نظامدوست
زمینه فعالیت بازیگر، سینما، تلویزیون، تئاتر، منشی صحنه و دستیار کارگردان
تاریخ تولد نعیمه نظامدوست ۲۳ آبان ۱۳۵۳
محل زندگی نعیمه نظامدوست تهران، ایران
پیشه بازیگری دستیار کارگردان و منشی صحنه
سالهای فعالیت
نعیمه نظامدوست از ۱۳۷۰ تاکنون
مدرک تحصیلی نعیمه نظامدوست دیپلم علوم تجربی، فوق دیپلم تصویر برداری
نعیمه نظامدوست متولد ۲۳ آبان ۱۳۵۳ در تهران، بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر ایران است. عیمه نظامدوست دارای دیپلم علوم تجربی است. او از سال ۱۳۷۰ کار بازیگری را در گروههای آزاد تئاتر آغاز کرد، سپس در مجموعه نوروز ۷۲ بازی کرد.
نعیمه نظامدوست متولد ۲۳ آبان ۱۳۵۳ در تهران، بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر ایران است.
زندگی نعیمه نظامدوست
نعیمه نظامدوست دارای دیپلم علوم تجربی است. او از سال ۱۳۷۰ کار بازیگری را در گروههای آزاد تئاتر آغاز کرد، سپس در مجموعه نوروز ۷۲ بازی کرد. نظامدوست به طور حرفهای با ساعت خوش و در سال ۱۳۷۳ وارد عرصه بازیگری شد.
چهار خواهر دارد که خودش فرزند سوم خانواده است به غیر از او کسی در خانوادهشان کار هنری نکرده پدرش چند سال پیش فوت کرده در سینما دوستان زیادی از جمله ماه چهره خلیلی، مریم امیرجلالی، الناز شاکردوست و لیدا عباسی را دارد.
درسال ۱۳۷۴ با برنامه ساعت خوش به طور حرفه در سریالها و فیلمها شروع به بازی کرد.
بیوگرافی نعیمه نظامدوست از زبان خودش
۲۳ آبان ۱۳۵۳ در تهران متولد شدم. دیپلم تجربی هستم و از سال ۷۰ کار بازیگری را با تئاتر آغاز کردم و با گروههای آزاد تئاتر به فعالیتم در این رشته ادامه دادم. بعد از آن در مجموعه نوروز ۷۲ بازی کردم و فکر میکنم میتوان گفت به طور حرفهای با «ساعت خوش» و در سال ۷۳ وارد عرصه بازیگری شدم.
سروش خلیلی من را معرفی کرد
نعیمه نظامدوست: هرچی کنکور دادم در رشته هنر قبول نمیشدم و سالها پشت کنکور بودم (خنده). به همین دلیل تصمیم گرفتم در آموزشگاههای آزاد دوره بازیگری ببینم ودر نهایت مرحوم سروش خلیلی من را به گروههای آزاد تاتر معرفی کردند و در ادامه با تلاش خودم توانستم بازیگری را ادامه دهم.
طنز سخت است
نعیمه نظامدوست: اینکه تو کاری کنی که مخاطب بخندد کار سختی است. مخصوصآ برای بازیگران خانم این سختی بیشتر است چون خیلی از حرکات را نمیتوانند انجام دهند و خیلی از صحبتها را نمیتوانند بر زبان بیاورند و باید از یکسری خلاقیتهای خودشان استفاده کنند تا مردم را به خنده وادارند. الان مردم دیگر به هر چیزی نمیخندند و به نوعی خیلی دید حرفهایتری نسبت به طنز پیدا کردهاند و وقتی به یک کار نگاه میکنند کاملا متوجه میشوند که آیا این کار دارد تلاش میکند با لودگی و هجو من را بخنداند یا از طنز موقعیت استفاده میکند.
مدیون سیروس مقدم هستم
نعیمه نظامدوست: سال ۷۵و در کار «شنهای کف رودخانه» با همسر آقای مقدم، خانم الهام غفوری که در آن کار دستیار کارگردان بودند آشنا شدم و از طریق ایشان به آقای مقدم معرفی شدم و همان سال در سریال «روزهای زندگی» با آقای مقدم افتخار همکاری داشتم. بعد از این سریال در «پلیس جوان» هم با ایشان همکاری داشتم که در این سریال نقش «ژینوس» بر عهده من بود و فکر میکنم شاخصترین نقشم بین کارهایی که انجام دادهام همین نقش بود و هنوز هم در خاطر خیلیها باقی مانده است. آقای مقدم کارگردانی است که سریالسازی را به خوبی میشناسد و ایدهها و نظرات مردم را به خوبی میشناسد و کاملآ میداند که چه چیزی بسازد که به دل مخاطب بنشیند. این خیلی مهم است که یک کارگردان سریالی بسازد که هم نکات فنی را رعایت بکند و هم در عین این که سریع کار میکند کار با کیفیتی ارایه میکند. من وقتی با آقای مقدم کار میکنم اصلآ دغدغه این را ندارم که شاید کار خوب از آب درنیاید یا اینکه نقشم به خوبی دیده نشود و تمام تمرکزم را روی کار میگذارم. شخصآ تعلق خاطر خاصی به خودشان و همسر محترمشان دارم و همیشه خودم را مدیون ایشان میدانم چون همیشه به من اعتماد کرده اند.
حجاب در رشد سینمای ایران موثر بوده است
نعیمه نظامدوست: حجاب در رشد سینمای بعد از انقلاب ما سهم به سزایی داشته است چون باعث شده است که بازیگران زن ایرانی تواناییهای خود را بیش از گذشته به منحصه ظهور قرار دهند. مو یکی از ابزارهای مهم برای بازیگری است و این که یک بازیگر بتواند بدون استفاده از این ابزار بتواند بازی قابل قبول و باورپذیری را از خود به نمایش بگذارد نشان دهنده هنر اوست.
باغ شیشهای
نعیمه نظامدوست: من در سال ۷۵ در کار «با طراوت» به عنوان منشی صحنه با آقای مظلومی همکاری داشتم و این همکاری همانجا قطع شد تا سریال «لطفا دور نزنیم» که دوباره با ایشان همکاری داشتم. در سریال «باغ شیشه ای» نقش الهام را برعهده دارم که عروس «قربان» هستم که آقای قریبیان آن را بازی میکنند. امیدوارم این سریال مورد توجه مردم عزیز قرار بگیرد. کار با آقای مظلومی فرصت خوبی برای من بود چون ایشان دست بازیگر را باز میگذارند و به بازیگر اجازه میدهند که از خلاقیتهای فردی خود برای بهبود کار استفاده کند.
حس در سینما ظریفتر است
نعیمه نظامدوست: نمیتوانم بگویم سینما را به تلویزیون ترجیح میدهم یا بالعکس. مخاطب سینما خاصتر است و در مقابل بیننده تلویزیون عام است و از همه اقشار جامعه مخاطب دارد. بازی در سینما باید از غلو کمتری برخوردار باشد و حس بازیگر باید لطیفتر و ظریفتر باشد اما در تلویزیون باید کمی غلو شدهتر بازی کرد. اما در نهایت اگر به طور همزمان یک پیشنهاد تلویزیونی و یک پیشنهاد سینمایی داشته باشم پیشنهاد سینمایی را قبول خواهم کرد.
تجربه مهمتر است
نعیمه نظامدوست: به نظر من هر دو لازم است اما تجربه نقش موثرتری در موفقیت یک بازیگر برعهده دارد. تحصیل به طور تیوری یک سری اطلاعات به انسان میدهد اما وقتی انسان وارد کار میشود لحظه به لحظه مسایل جدیدی را تجربه میکند و میتواند درسهای زیادی کسب کند. هنر محدودیت ندارد و بازیگر در هر کاری که حضور پیدا میکند میتواند از افراد مختلف درسهای زیادی را کسب کند و به نوعی هرکار یک دانشگاه برای بازیگر محسوب میشود.
شهرت
نعیمه نظامدوست: شهرت مقوله است که همه آدمها دوست دارند به آن دچار شوند و اصلآ خیلیها مهمترین دغدغه اشان این است که روزی انسان مشهوری شوند و هر کس که بگوید شهرت را دوست ندارم فکر میکنم دروغ گفته است. شاید شهرت هم یکی از دلایل ورودم به عرصه بازیگری بوده باشد اما مهمترین دلیلم برای انتخاب بازیگری این بود که از کودکی دوست داشتم شخصیتهای مختلف را تجربه کنم و جای انسانهای دیگر زندگی کنم.
ماندگاری
نعیمه نظامدوست: یک بازیگر باید در درجه اول مردم را دوست داشته باشد. یک سری از بازیگرها هستند که در ابتدا که شروع به فعالیت در این عرصه میکنند دوست دارند که مردم آنها را بشناسند و بعد که شناخته میشوند خودشان را از مردم پنهان میکنند و این اصلآ درست نیست چون ما برای مردم کار میکنیم و باید باهمین مردم هم زندگی کنیم. بازیگر برای این که بخواهد ماندگار باشد باید عاشق این کار با تمام سختیهایش باشد و بادیدن یک سختی زود جا نزنند.
خانواده نظام دوست
نعیمه نظامدوست: پدرم دوسال پیش به رحمت خدا رفتند. پنج خواهر هستیم و من فرزند سوم خانواده هستم وخواهرهای دیگرم هیچ کدام در عرصه هنر فعالیت نمیکنند. به نظر من به خانوادهای میتوان لقب خوشبخت را داد که اعضای آن یکدیگر را دوست داشته باشند و بتوانند حرف دلشان را به یکدیگر بزنند و پدر و مادر مثل یک محور عمل کنند و بتوانند بچهها را دور هم جمع کنند.
قدردانی از پیشکسوتان
نعیمه نظامدوست: از نظام دوست میپرسم که فکر میکنی بهترین راه برای قدر دانی از زحمات پیشکسوتان چیست که در جواب میگوید: فکر میکنم نباید این عزیزان را تنها گذاشت و باید به طور مداوم از حال آنها جویا شد و به آنها سر زد چون این عزیزان از فراموش شدن خیلی دلگیر میشوند. متاسفانه نسل جوان سینمای ایران کمی نسبت به نسل گذشته و پیشکسوتان کم توجه شده است و این خوب نیست و خیلی از بازیگران حتی در مراسم تشییع پیکر بازیگران پیشکسوتان هم شرکت نمیکنند.
از لابه لای حرف ها:
* دوستان سینمایی زیادی دارم اما با ماه چهره خلیلی، مریم امیرجلالی، الناز شاکردوست و لیدا عباسی صمیمیتر هستم.
*دوست دارم چیزی از خودم به یادگار بگذارم که بعد از این که از دنیا رفتم ماندگار باشم.
* در کارهای روتین بازیگر به خاطر فشار بالایی که در کار وجود دارد تمرکز و انرژی لازم را نمیتواند روی نقش بگذارد و همین موضوع باعث میشود کیفیت کار نزول پیدا کند.
*یک سادگی خاصی در همه نقشهایی که بازی میکنم وجود دارد و این هم به کارگردانها برمیگردد که از من میخواهند اینگونه بازی کنم.
فیلمشناسی نعیمه نظامدوست
فیلمهای تلویزیونی نعیمه نظامدوست
نوروز ۷.۱۳۷۲ مهران مدیری
ساعت خوش ۱۳۷۳ مهران مدیری
شنهای کف رودخانه ۱۳۷۴ یوسف سیدمهدوی
باغ شیشهای ۱۳۷۵ مهدی مظلومی
روزهای زندگی ۱۳۷۸-۱۳۷۷ سیروس مقدم
پلیس جوان ۱۳۸۰ سیروس مقدم
ریحانه ۱۳۸۴ سیروس مقدم
چاردیواری ۱۳۸۶ سیروس مقدم
روز حسرت ۱۳۸۷ سیروس مقدم
زیر هشت ۱۳۸۹ سیروس مقدم
لطفاً دور نزنیم ۱۳۸۸ مهدی مظلومی
ساختمان پزشکان ۱۳۹۰ سروش صحت
کسی خوابه؟ ۱۳۹۱ سیدجواد رضویان
خانه اجارهای ۱۳۹۱ رامین ناصرنصیر - شاهد احمدلو
خانه اجارهای ۲ ۱۳۹۱ رامین ناصرنصیر - شاهد احمدلو
باغ سرهنگ ۱۳۹۲ فلورا سام
محله گل و بلبل ۱۳۹۴ احمد درویش علیپور
فیلمهای سینمایی نعیمه نظامدوست
بر بوم زمان (اپیزود اول) ۱۳۸۲ محمدتقی راوندی دستیار کارگردان و منشی صحنه
بر بوم زمان (اپیزود دوم) ۱۳۸۲ محمدتقی راوندی دستیار کارگردان و منشی صحنه
توفیق اجباری ۱۳۸۶ محمدحسین لطیفی بازیگر
سن پترزبورگ ۱۳۸۸ بهروز افخمی بازیگر
چراغ قرمز ۱۳۸۹ علی غفاری بازیگر
کنسرت روی آب ۱۳۸۹ جهانگیر جهانگیری بازیگر
ما خونه نیستیم ۱۳۸۸ شاهد احمدلو بازیگر
ساکن خانه چوبی ۱۳۹۱ محمدتقی راوندی بازیگر
برج آرام ۱۳۹۱ مسعود اطیابی بازیگر
آذر، شهدخت، پرویز و دیگران ۱۳۹۲ بهروز افخمی بازیگر
رفقای خوب ۱۳۹۳ مجید قاریزاده بازیگر