کشف خنجرهای 7 هزارساله از جنس «دندان کوسه» در یک جزیرۀ استوایی

محققان اخیرا در غارهای جزیرۀ سولاوسی از مجمعالجزایر اندونزی بقایایی از دو چاقوی باستانی را یافتهاند که از جنس دندانهای کوسۀ ببری ساخته شدهاند.
به گزارش اول صبح؛ نیوزویک گزارش داده است که دو چاقوی 7 هزار سالۀ ساخته شده از دندان کوسه در جزیره سولاوسی اندونزی توسط یک تیم بین المللی از محققان به سرپرستی میشل سی لنگلی از دانشگاه گریفیث کشف شده است.
این ابزارها توسط فرهنگ Toalean ساخته شدهاند؛ شکارچیانی باستانی که پیش از ورود فرهنگ کشاورزی به جزایر اندونزی در آنجا زندگی میکردند.
بقایای اولین چاقو که از محل غار Leang Panninge به دست آمد، شامل دندانی است که دو سوراخ در قسمت ریشۀ آن ایجاد شده است. چاقوی دوم نیز که در محل غار معروف به Leang Bulu’ Sipong کشف شد، یک دندان کوسه شکسته با یک سوراخ در قسمت انتهایی آن است.
هر دو دندان متعلق به کوسههای ببری هستند که تصور میشود بیش از دو متر طول داشتهاند. این چاقوها با چسباندن دندانهای کوسه به دستهای چوبی ساخته میشدند. سوراخهای روی ریشۀ دندانها نیز برای عبور ریسمانهای گیاهی و بستن دندان به دسته استفاده میشدهاند.
تجزیه و تحلیل این مصنوعات نشان میدهد قدمت استفاده از دندان کوسه به عنوان چاقو دو هزار سال قدیمیتر از آن چیزی است که تا کنون تصور میشد. چاقوهای از این نوع که قبلا کشف شده بودند تا 5 هزار سال قدمت داشتند.