کشف مجسمههای یک فرقۀ مشرکانه در ویرانههای شهر 2 هزارساله/ عکس
گاردین در گزارشی از کشف سیزده مجمسه با اشکال انسانی در شهر سوخته پمپئی ایتالیا خبر داده که به نظر میرسد مرتبط با عقاید فرقهای باشند که «مادر کوبلیا» یا الهه کوهستان را پرستش میکردند.
اول صبح؛ این مجسمهها که برخی از آنها بیشباهت به تندیسهای ولادت مسیح نیستند، در میان ویرانههای پمپئی پیدا شدهاند؛ کشفی که کارشناسان میگویند حکایت از سنتهای آیینی مشرکانه یا چند خداپرستی در این شهر روم باستان دارد.
مجسمهها از جنس سفال هستند و همگی در یک موقعیت عمودی در جایی که احتمالاً قفسهای در راهروی یک منزل مسکونی بوده، در جریان حفاریهای اخیر در پارک باستانشناسی جنوب ایتالیا پیدا شدهاند.
باستانشناسانی که در پمپئی کار میکنند در بیانیهای اعلام کردند که این مجموعه نمونهای از «مغاره» یا تابلوی ولادت نیست که ایام کریسمس به نمایش گذاشته میشود.
این کارشناسان معتقدند که چنین آئینی نمیتواند بخشی از سنت مرسوم در این شهر بتپرست یا چند خداپرست باشد که سال ۷۹ پس از میلاد در پی فوران کوه آتشفشانی وزوویوس و جاری شدن گدازههای این آتشفشان در شهر از بین رفت.
باستانشناسان در عوض بر این باورند که این مجموعه مجسمهها به عنوان بخشی از یک آئین چند خداپرستی مورد استفاده واقع شده است.
برخی از مجسمهها که در میان آنها پیکرههای انسانی نیز دیده میشود به نظر نوعی ادای احترام به اسطورههایی چون الهه کوبلیا و عشق او به آتیس تلقی میشوند.
مجسمههای دیگری نیز در این مجموعه وجود دارد که برخی از آنها به شکل سر خروس، بادام، گردو و یا مخروط کاج ساخته شدهاند.
دالانی که این مجموعه در آن یافت شده همچنین در برگیرنده دیگر انواع تزئینات دیواری در یک منزل مسکونی متعلق به اهالی پمپئی است.
ویرانه های پمپئی که در قرن شانزدهم کشف شد همچنان پس از چند قرن بینشی تازه از زندگی در این شهر متعلق به روم باستان ارائه می دهد.
محققان اوایل همین ماه بقایای یک نانوایی به جا مانده از ویرانههای پمپئی را در کاوشهای پارک باستانشناسی جنوب ایتالیا کشف کردند که در آن افرادی به عنوان برده زندانی و مورد استثمار قرار میگرفتند.
منبع: یورونیوز