دلرباترین جاده جنگلی ایران در پاییز هزار رنگ/ تصاویر
کاروانسرای قزلق از جمله جاهای دیدنی جاده توسکستان است که در میانههای جنگل واقع شده است.
کاروانسرای قزلق از جمله جاهای دیدنی جاده توسکستان است که در میانههای جنگل واقع شده است.
کاروانسرای قزلق از جمله جاهای دیدنی جاده توسکستان است که در میانههای جنگل واقع شده است.
پل ساسانی دزفول که دو منطقه شرقی و غربی این شهر را به هم وصل میکنند، یکی از راههای ارتباطی منطقه جندی شاپور و سرزمین بینالنهرین بوده، که به دستور شاپور اول ساسانی پس از پیروزی بر امپراتوری بیزانس در نبرد ادسا ساخته شده است. این پل دارای ۱۴ دهانه است و از کهنترین پلاستوار جهان محسوب میشود.
اگر میخواهید طبیعت پاییزی و رنگهای آتشین آن را به معنای واقعی کلمه درک کنید، جنگلهایی در ایران وجود دارد که این فضا را برای شما به زیباترین شکل خود بازنمایی میکند. در این مقاله با ۷ جنگل ایران آشنا میشوید تصویر واقعی پاییز را به شما نشان خواهند داد.
تصاویر زیر مربوط به پیست آبعلی تهران از مجموعه عکسهای محمود پاکزاد است. محمود پاکزاد از اولین عکاسانی است که تاریخ خیابانهای تهران را مصور و مستند کرد.
در گوشه و کنار کرمان، در کوهپایهها و درههایش تکههایی از بهشت حضور دارند که شاید ما از آنها بیخبر باشیم.
تصویر زیر از مجموعه آثار محمود پاکزاد مربوط به خیابان استالین در سال ۱۳۳۳ در تهران است.
عکسهایی که در اینجا ملاحظه میکنید، قابهایی از زندگی اهالی حرمسرا را در دوران حکومت قاجار به تصویر میکشند.
در اینجا تصاویری از جشن عروسی اخترالدوله دختر ناصرالدین شاه قاجار را ملاحظه میکنید؛ این مراسم در سال ۱۲۷۳ شمسی یعنی درست ۱۳۰ سال قبل برگزار شد.
محمود پاکزاد از اولین عکاسانی است که تاریخ خیابانهای تهران را مصور و مستند کرده است، البته از جمله شهرهایی که پاکزاد برای عکاسی به آنها سفر کرده میتوان به اصفهان، شیراز، تبریز، گرگان، اهواز، آبادان، خرمشهر، همدان، آذربایجان، قم، شهرهای شمالی ایران اشاره کرد. پاکزاد در سال ۱۳۷۷ خودش را بازنشسته کرد و در سال ۱۳۷۸ عکسهای خود را به سازمان اسناد ملی اهدا کرد. تصاویر زیر برای خیابان سعدی در سال ۱۳۳۰ است.
سه عکسی که در اینجا ملاحظه میکنید، بازار شهر ارومیه را در سال ۱۲۸۹ شمسی نشان میدهند. این عکسها پیش از ورود احمدشاه قاجار به شهر گرفته شدهاند و اجتماع مردم برای استقبال از شاه را به تصویر کشیدهاند. اما غیر از صاحبمنصبان و بزرگان شهر که برای استقبال جمع شدهاند، حضور افراد عادی، کودکان و زنان را نیز در عکسها میتوان مشاهده کرد.
امروزه عکسهای نسبتا پرشماری از درویشهای ایرانی دوران قاجار به جا مانده است؛ عکسهایی که شکل و شمایل غریب و غیرعادی افرادی را به تصویر کشیدهاند که زندگیشان را با دورهگردی و گدایی میگذراندند و اغلب با لباسهای مندرس، ریش و موی بلند و ابزارهایی مثل کشکول شناخته میشدند.
شهردار پایتخت، ۷۰ سال پیش برای اولین بار از ساخت بلوار در حوالی نهر کرج تهران خبر داد.