کشف زن و شوهر «سنگی» بعد از ۲ هزار سال/ عکس

با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

باستان‌شناسان احتمال می‌دهند که این دو مجسمه سنگی نمایانگر زن و شوهری باشند که در این گورستان دفن شده‌اند. به علاوه، باستان‌شناسان معتقدند مجسمه زن که گیاه برگ بو در دست دارد، ممکن است تندیسی از یک زن کاهن بوده باشد.

اول صبح؛ دو مجسمه‌ی کم و بیش به اندازه واقعی داخل گورستانی در شهر باستانی پمپئی کشف شده‌اند؛ شهری رومی که در پی فوران کوه وزوو در سال ۷۹ میلادی در زیر خاکستر آتشفشان مدفون شد. کارشناسان بر این باورند که این مجسمه‌ها نقش‌برجسته‌های تدفینی هستند که زوجی را که روزی در این مکان دفن شده‌اند، نشان می‌دهند.

این مجسمه‌ها دیوار گور یافت‌شده در یک گورستان نزدیک به یکی از دروازه‌های پمپئی را تزئین کرده بودند. این گورستان پر از تدفین‌های سوزانده‌شده (خاکستر مردگان) است. در دیوار گور چندین طاقچه کنده‌کاری شده‌اند که روزی ظروف تدفینی روی آن‌ها قرار داشتند، همچنین یک نقش‌برجسته کنده‌کاری شده که مرد و زنی را کنار هم نشان می‌دهد.

به گفته محققان، احتمال دارد این مجسمه‌ها در دوره جمهوری روم (بین قرن دوم و اول قبل از میلاد) کنده‌کاری شده باشند. گورهایی از این نوع در جنوب ایتالیا نادر هستند. محققان حدس می‌زنند این مجسمه‌های تدفینی نمایانگر یک زوج متأهل باشند، هرچند از این حدس اطمینان ندارند.

 2514929_203

باستان‌شناسان حدس می‌زنند که این دو مجسمه نمایانگر یک زن و شوهر باشند که در این گورستان دفن شده‌اند

مجسمه مرد ردایی ساده به تن دارد، در حالی که زن شنلی بزرگ روی تونیک خود پوشیده و لوازم جانبی زیادی دارد. جواهرات کنده‌کاری شده‌اش شامل گوشواره‌هایی به شکل کوزه، حلقه ازدواج، دستبند و گردنبندی با آویز لونولا (به شکل ماه هلالی) می‌شوند. دختران رومی تا زمان ازدواج از طلسم‌های لونولا برای حفاظت از خودشان در برابر شر استفاده می‌کردند.

مجسمه زن برگ‌های بو را در دست خود نگه داشته که کاهنان رومی از آن‌ها برای پاکسازی فضاها استفاده می‌کردند و در دست چپ، ظرفی استوانه‌ای شکل دارد که شاید نمایانگر طومار باشد. یکی از باستان‌شناسان می‌گوید: «او به راستی شبیه زنی والامقام به نظر می‌رسد. این ایده نیز مطرح شده که شاید او کاهنۀ سِرِس بوده که این گیاهان را در دست دارد و چیزی که به نظر می‌رسد یک طومار پاپیروس باشد.»

سرس (Ceres) الهه کشاورزی، باروری و مادرانگی روم است. در دین رومیان، او به شکل نمادین با ماه مرتبط بود، زیرا تصور میشد نمودهای ماه با برداشت‌ها هم‌زمان هستند، ارتباطی که می‌تواند توضیح دهد چرا مجسمه زن آویز لونولا دارد.

 2514930_207

مجسمه زن برگ‌های بو در دست دارد که کاهنان رومی برای پاکسازی فضاها از آن‌ها استفاده می‌کردند.

محققان می‌گویند: «از آنجا که زنان در جامعه رومی بیشتر به حوزه‌های خانگی و وظایف مادری محدود می‌شدند، کاهن بودن بالاترین مقام اجتماعی بود که یک زن می‌توانست به آن دست یابد. کاهنان زن در مقام رهبران آیین‌های دینی، به آیین‌های معابد نظارت می‌کردند و در مراسمی که به سِرِس اختصاص داشت، شرکت می‌کردند. او الهه کشاورزی و غلات بود، اما با باروری و زندگی جدید هم ارتباط داشت».

سن و کیفیت این نقش‌برجسته‌های تدفینی، به تنهایی آن‌ها را به کشف‌های نادری تبدیل کرده است. با این حال، این واقعیت که ممکن است مجسمه زن نمایانگر کاهنی باشد که اشیاء مذهبی در دست دارد، این کشف را استثنایی‌تر می‌کند. این مجسمه حاوی اطلاعات ارزشمندی درباره آیین‌های مذهبی ساکنان باستانی پمپئی است و شواهد جدیدی ارائه می‌دهد که نشان می‌دهد سرس جایگاه روشنی در دین رسمی پمپئی داشته است».

 

منبع: فرادید
آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
دیدگاه
پربازدیدها
آخرین اخبار