۱۰ دروغ فیلم‌های اکشن که در دنیای واقعی اتفاق نمی‌افتند

با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

در دنیای واقعی، جلیقه‌های ضد گلوله بعد از چندین بار ضربه خوردن شکننده و آسیب‌پذیر می‌شود. به حدی که الیاف آن‌ها توانایی مقاومت در برابر گلوله را از دست می‌دهد.

اول صبح؛ خاصیت فیلم‌های اکشن، خستگی ناپذیری و داشتن انرژی است. این موضوع باعث می‌شود فیلم‌های این چنینی از سایر ژانرها متفاوت باشند. صنعت سینما سال‌ها بعد از شروع فعالیت خود، با کمک جلوه‌های ویژه تصویری توانست اتفاقات جدیدی را رقم بزند. بدون شک ساختن فیلمی که به مزاج مخاطب سینمای اکشن خوش آید؛ کار چندان ساده‌ای نیست و به همین خاطر باید از جلوه‌های مردم پسند و سینمایی استفاده شود. اما استفاده نادرست از این جلوه‌ها می‌تواند باورهای علمی اشتباه را به مخاطبان برساند.

همانطور که گفتیم، ژانر اکشن باید یک واقعیت را چند برابر بیشتر از حالت عادی نشان دهد که این موضوع باعث ایجاد اتفاقات اشتباه در فیلم‌ها شده است. صحنه‌هایی انفجار، وسایل عجیب و غریب، واکنش‌های غیرعادی بدن و … می‌توانند نمونه‌هایی از موقعیت‌هایی باشند که فیلم‌ساز در آن دچار اشتباه می‌شود. جالب است بدانید این لحظات دقیقا همان موقعیت‌هایی هستند که از نظر بصری مخاطب را به خوبی به خود جذب می‌کنند.

۱۰- انفجار گلوله

اولین و شایع‌ترین اتفاق در فیلم‌های اکشن انفجار اسلحه و گلوله است. شاید گلوله‌ها باعث انفجار اجسام شوند اما به تنهایی قدرت منفجر شدن را ندارند. برخی از گلوله‌ها به خاطر موجی که از خود منتشر می‌کنند می‌توانند باعث پرت شدن تیرانداز یا هدف خود شوند. بنابراین تکه تکه شدن با یک گلوله کمی غیر واقعی است.

۹- صدا خفه‌کن‌ها صدا دارند

عموم مردم گمان می‌کنند که صدا خفه‌کن‌های اسلحه، صدای تیر اندازی را کاملا از بین می‌برد. صدای هر شلیک بین ۱۴۰ الی ۱۸۰ دسی بل است که بلندی آن به گوش افرادی که فاصله زیادی از ما دارند هم می‌رسد. پیشرفته‌ترین صدا خفه‌کن‌ها میزان صدا را تا ۳۵ دسی بل کاهش می‌دهند و صدای آن را به چیزی شبیه به صدای بوق ماشین یا کمی بلندتر از آن تبدیل می‌کنند. بنابراین صدا کاملا قطع نمی‌شود.

۸- ماشین‌ها و C-4ها به راحتی منفجر نمی‌شوند

در دنیای واقعی بنزین یک سوخت پایدار بوده و حتی با شلیک مستقیم به باک هم دچار حریق نمی‌شود. C-4ها نیز به یک موج شوک‌آور احتیاج دارند تا منفجر شوند. حرکاتی مثل ضربه خوردن، کوبیده شدن بر روی زمین و حتی شلیک گلوله نمی‌تواند باعث انفجار آن‌ها شود. البته در فیلم سریع و خشن به این موضوع به خوبی توجه شده بود و ماشین‌ها بی‌دلیل منفجر نمی‌شدند اما در اکثر فیلم‌های اکشن و ژانر جنایی، ما شاهد این اشتباه هستیم.

۷- انفجارها بی‌تاثیرند

تمام حماسه‌های انفجاری در فیلم‌های محبوب دنیا مثل فیلمV for Vendetta، Mad Max، Speed با کمک جلوه‌های ویژه سینمایی یا گاها به وسیله مواد منفجره خلق می‌شوند. بنابراین امواج مخرب که باعث تخریب ساختمان‌ها یا پرت شدن افراد می‌شود فقط یک جنبه بصری ساده دارد. اما جالب است بدانید که برای ایجاد یک انفجار واقعی و تاثیرگذار، از مواد آتش‌زا واقعی استفاده کرده و بنزین را به سمتی که فیلم‌برداری انجام می‌دهند می‌ریزند. تمام گلوله‌های آتشین و دودزا یی که فیلم را دچار هیجان می‌کنند؛ بنزین و کمی مواد منفجره نه چندان خطرناک است.

۶- بدن مرده قابلیت اسکن شدن ندارد

در صحنه‌ای از فیلم «Demolition Man» از چشم تجزیه شده برای عبور از سیستم امنیتی استفاده می‌کنند که این موضوع هم در حال حاضر و هم در آینده تقریبا غیرممکن است. این اسکنرها بر اساس پاسخ دهی به سیگنال‌های حیات آموزش داده شدند به همین خاطر استفاده از آن برای بدن یک مرده کمی غیر قابل پذیرش است. اعضای بدن بعد از مرگ به سرعت تحت تاثیر باکتری‌های خود بدن تجزیه می‌شوند، مخصوصا اگر بافت نرمی مثل چشم باشند. حتی هر قسمت جدا شده بدن هم دارای بار الکترونیکی منفی است و نمی‌توان برای فریب سیستم‌های امنیتی از آن‌ها استفاده کرد.

۵- کشتن و از بین بردن انسان‌ها ساده نیست

یکی از چیزهایی که اکثرا در فیلم‌های اکشن شاهد آن هستیم مرگ سریع آدم‌ها با یک گلوله یا یک حرکت بازیگر اصلی است. اما در دنیای واقعی آدم‌ها به این سرعت از بین نمی‌روند. از طرف دیگری هم یک بازیگر بعد از خوردن گلوله بلافاصله درمان می‌شود و مجدد به ماجراجویی خود بازمی‌گردد. اما در فیلم‌های اکشن برای داستان‌سرایی سریع در خصوص این موضوع، کمی زمان را دست‌کاری می‌کنند

۴-ناک اوت شدن هم ساده نیست

در بسیاری از فیلم‌های جنایی و اکشن افراد بعد ازناک اوت شدن بدون هیچ آسیبی سرپا می‌شوند مثل فیلم شوالیه تاریکی اما در واقعیت زمانی که یک فردناک اوت می‌شود آسیب‌های جسمی و مغزی زیادی به او وارد می‌شود. ضربه‌ناک اوت مستقیما بر روی سر و گردن اثر دارد که بعد از آن جمجمه به شدت آسیب می‌بیند.

۳- پرتاب چاقو آسان نیست

حتما شما هم در فیلم‌های رزیدنت اویل، کیل بیل و ماتریکس صحنه‌هایی از پرتاب چاقو را دیده‌اید که یکی از قسمت‌های اصلی این فیلم‌ها محسوب می‌شود. اما نکته جالب ماجرا اینجاست که در حالت عادی و در شرایطی که فرد تمرکز کافی داشته باشد هم انجام دادن این کار سخت است. وزن چاقو، نحوه چرخش، میزان دقت، آشنایی با سلاح و تسلط کافی، تمام نکاتی است که باید پرتاب کننده در لحظه آن‌ها را درک کند که در موقعیت‌های پرفشار در فیلم‌های این چنینی غیر ممکن است. جالب است بدانید که ارتش عمل پرتاب چاقو را هیچ وقت به سربازان خود آموزش نمی‌دهد.

۲- جلیقه‌های ضد گلوله در برابر شلیک‌های زیاد مقاوم نیستند

در دنیای واقعی، جلیقه‌های ضد گلوله بعد از چندین بار ضربه خوردن شکننده و آسیب‌پذیر می‌شود. به حدی که الیاف آن‌ها توانایی مقاومت در برابر گلوله را از دست می‌دهد. در واقع بعد از برخورد هر گلوله به این جلیقه‌ها، سایر قسمت‌های آن نیز به خطر می‌افتد. بنابراین بعد از شلیک‌های دیوانه‌وار در این فیلم‌ها، احتمال اینکه فرد آسیب نبیند بسیار کم است.

۱- انسان‌ها نامیرا نیستند

دنیای واقعی مثل بازی‌های کامپیوتری نیست که افراد بتوانند بعد از پنج بار ضربه خوردن مجدد جان بی‌نهایت بگیرند و به بازی ادامه دهند. گاهی بعد از آسیب‌هایی که در درگیری‌ها می‌بینند ممکن است نتوانند تا مدتی از جای خود بلند شود یا حتی آسیب‌های جدی‌تری مثل ضربه مغزی شدن را تجربه کنند. بدن انسان شکننده است و نیاز به مراقبت دارد. حتی امواج صوتی نیز می‌توانند به بدن آسیب برسانند. به همین دلیل آسیب ندیدن شخصیت‌ها بعد از هر تصادف یا هر درگیری برای مخاطبان شاید هیجان برانگیز باشد اما منطقی نیست. حتی گاهی ممکن است مخاطبان متوجه این موضوع شده و فیلم برای آن‌ها لذتی نداشته باشد.

 

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
دیدگاه
پربازدیدها
آخرین اخبار