آخرین اخبار فرهنگ
  • فلسفۀ سورن کی‌یرکگارد؛ چرا انسان «مضطرب» است؟

    سورن کی‌یرکگارد، فیلسوف دانمارکی، در کتاب «مفهوم اضطراب» می‌نویسد: «اگر انسان یک حیوان یا یک فرشته بود، نمی‌توانست در اضطراب باشد. اما از آنجایی که او هم حیوان است و هم فرشته، می‌تواند در اضطراب باشد و هرچه اضطراب بیشتر باشد، انسان بزرگ‌تر است».

  • دانشمندان راز تابلوی «دختری با گوشواره مروارید» را کشف کردند

    نگاه تماشاگر ابتدا به چشم دختر جوان جلب می‌شود، سپس به سمت دهان او، بعد به مرواریدی که به گوشش آویزان است و در نهایت دوباره به سمت چشم برمی‌گردد و همین چرخه تکرار می‌شود.

  • ۵ دیدگاه فلسفی دربارۀ «خوشبختی»

    خوشبختی تقریباً برای همۀ آدم‌ها به عنوان یک حس خوب و لذت‌بخش در نظر گرفته می‌شود، اما خوشبختی دقیقاً چیست؟ در این مطلب، به تعریف این مفهوم از منظر پنج مکتب فلسفی مختلف نگاهی انداخته‌ایم.

  • ۱۰ درس فلسفی داستایفسکی برای زندگی مدرن

    فکر می‌کنید که برخی از مشکلات زندگی شما و رفتارهای شما و… نشات گرفته از جامعه‌ای است که در آن زندگی می‌کنید؟ داستایفسکی به زیبایی نشان می‌دهد که تاثیرات اجتماعی- اقتصادی و فرهنگی به شکلی ویژه بر رفتار انسانی تاثیر می‌گذارد.

  • درس‌هایی از اینشتین برای زندگی بهتر

    این ایده یعنی پوشیدن لباس‌های ساده، اما کاربردی که باعث می‌شود فردی که آن لباس را پوشیده با خود احساس راحتی کند در سالیان اخیر توسط کارآفرینان فناوری که سبک خاص خود را دارند مشهور شده است. برای مثال، این موضوع را می‌توان درباره «استیو جابز» و شلوار جین و بلوز یقه اسکی مشکی او دید یا در مورد «جف بزوس» با شلوار جین آبی با پیراهن‌های آستین کوتاه تک رنگ یا درباره «مارک زاکربرگ» که شلوار جین و تی شرت آبی را ترجیخ می‌دهد و یا «جک دورسی» با لباس‌های تمام مشکی‌اش که اغلب شامل کلاه، هودی یا ژاکت هستند.

  • تختۀ «ویجا» چگونه به «گذرگاه شیطان» تبدیل شد؟

    شهرت تخته‌ی ویجا (Ouija)، بازی محبوبی که زمانی پل بین زندگان و مردگان بود، در طول بیش از یک قرن، از یک سرگرمی ویکتوریایی به نمادی از رمز و رازهای ماوراءطبیعی تغییر کرده است.

  • فلسفۀ «خوشبختی»؛ آیا خوشبختی دست‌یافتنی است؟

    فردریش نیچه می‌نویسد: «اکنون زمین حقیر شده است و بر روی آن انسان‌هایی می‌خزند که همه چیز را حقیر می‌کنند؛ این سخنی است که آخرین انسان بر زبان می‌آورد: ما خوشبختی را اختراع کرده‌ایم».

  • فلسفۀ آرتور شوپنهاور؛ چرا «خوشبختی» تنها یک «فریب» است؟

    شوپنهاور گفته است: «یافتن خوشبختی در درون خویشتن دشوار است؛ اما یافتن آن در هر جای دیگر نیز غیرممکن است». این چکیدۀ دیدگاه مردی است که بسیاری او را بزرگترین چهرۀ «بدبینی فلسفی» در تاریخ می‌دانند.

  • بزرگترین مسجدی که ساختش ۱۰۰ میلیون دلار هزینه برد/ تصاویر

    برای تزئینات مسجد از ۶ هزار و ۶۳۰ متر مکعب کاشی و ۲ هزار ۸۰۰ متر مکعب سنگ مرمر سیاه استفاده شده است.

  • چه آدم‌هایی حتما باید کتاب بخوانند؟

    کتاب خواندن یک کار لوکس و تنها مختص به روشنفکران نیست؛ کتاب خواندن برای یکایک ما انسان‌ها لازم است

  • ۱۰ نکته درباره «مونالیزا» که نمی‌دانید!

    شاید عمیق‌ترین راز مونالیزا با دوران کودکی داوینچی مرتبط باشد. منظره موجود در پس زمینه اثر مونالیزا تپه‌های اطراف توسکانی است جایی که داوینچی در سال ۱۴۵۲ در آنجا متولد شد. مادر بیولوژیکی‌اش در خاطرات‌اش از حومه توسکانی کمی شبیه به مونالیزا بوده است. آیا این زن رویایی شخصیت مادری ایده آلیزه شده شخص داوینچی بوده که مدت‌ها بود غیبت‌اش در زندگی خود را احساس می‌کرد.

  • زیباترین شعر عاشقانه ادبیات فارسی درباره «همسر»

    در اینجا یکی از زیباترین اشعاری را مرور می‌کنیم که در سراسر ادبیات کلاسیک فارسی در توصیف «همسر» می‌توان یافت. این شعر را میرزا حبیب خراسانی شاعر دوران قاجار سروده است.